Festival voor Modern Werkenden

van totaal € 5.000 (37%)

Modern werken is een feestje!

Op 11 mei 2022 vieren we De Dag van de Modern Werkenden. Hoe? Door je te verrassen met bakken vol ideeën en inzichten waarmee je jouw werk (nog) beter organiseert. Iedereen is welkom bij deze proeverij voor professionals: van zp’er tot ambtenaar en van in-between-jobs tot HR-medewerker.

Wanneer: woensdag 11-5-2022
Hoe laat: van 14.00 tot 17.00 uur met borrel na afloop
Waar: Seats2Meet Utrecht Centraal Station
Kosten: doneer naar draagkracht*
Voor wie: Voor modern werkenden en iedereen die meer wil weten over deze snelst groeiende (en meest tevreden ;-) groep werkenden.

Modern Werkenden zijn de snelst groeiende -en meest tevreden!- groep op de arbeidsmarkt. Tijd dus om ze in de schijnwerpers te zetten. Wie zijn het eigenlijk? En met hoeveel zijn ze? Waarom zijn ze gelukkiger en minder gestrest dan de rest van de beroepsbevolking? Waar hebben ze nog behoefte aan? En wat kunnen we van ze leren?

Tijdens het festival mixen Modern en ‘oldskool’ werkenden. Jij bepaalt wat je meepakt: duik je in de wereld van de werkplekken, heb je praktische tools en inspiratie nodig om nóg gezonder te werken of wil je meer weten over sociale zekerheden? Het kan allemaal. En… we hebben een schat aan informatie voor ‘oldskool’ werkenden, die na corona ook steeds vaker modern (willen) werken.

Kortom: een festival dat dat bol staat van anders, nieuw en tegendraads. Waar je elkaar ontmoet en inspireert. Dat gaat werken!

 *Doneer naar draagkracht? Wat houdt dat in?

Een feestje bouwen we samen. Sommigen van ons zijn onevenredig hard door de coronamaatregelen geraakt, anderen hebben er financieel weinig van gemerkt en weer anderen hebben juist kunnen profiteren. Daarom vragen we om solidair met elkaar te zijn en te doneren naar draagkracht. Om je een idee te geven: Het festival kost ons € 5.000,- euro en we verwachten zo’n 150 bezoekers. Om quitte te draaien moet een kaartje dus € 33,33 per persoon opleveren.

  • NIKS VERDIEND & BUFFER LEEG:  je aanwezigheid, kennis & netwerk zijn je kapitaal
  • REDELIJK VERDIEND & KLEINE BUFFER: doneer dan minimaal € 33,33
  • GOED VERDIEND & BUFFER: doneer dan minimaal € 66,66
  • GOED VERDIEND & BUFFER AANGEVULD: doneer dan minimaal € 99,99
  • Draag je de Werkvereniging een warm hart toe en wil je mini-Medestander worden? Doneer dan €250,-. We plaatsen je logo dan op deze pagina. Wil je een factuur, dan komt er BTW bij. 
  • Wil je meteen ook deelnemer  van de Werkvereniging worden? Wat tof! Kies dan voor die optie. 

Heb je ideeën over een andere manier van bijdragen, dan zijn we daar heel benieuwd naar. Mail je voorstel graag naar Roos of Jolanda

Programma

14:00 - inloop

14:30 - plenaire start: De grote ‘Wie is de Modern Werkende’ quiz 

15:15 - workshop ronde 1 

15:45 - workshop ronde 2 

16:15 - workshop ronde 3 (open ronde freestyle)

16:45 - netwerkborrel

Ronde 3 - open ronde freestyle

Wat gaan we doen? As je zelf kennis hebt die interessant is om te delen, dan kan je dat opgeven aan het begin van het festival. De aanwezigen kunnen daarop aangeven of ze willen deelnemen. Is er genoeg animo voor jouw sessie, then the floor is yours. Wil je dat we je op de hoogte houden? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief. We zien je!

Kom je ook? 

Je meldt je aan door een donatie te doen, zodat we weten wie je bent en dat je komt. Val je in de categorie "niks verdiend en buffer leeg", dan doneer je 5 euro. Deze storten we terug als je op het festival bent geweest. 

In alle andere gevallen geldt: heb je je aangemeld en ben je verhinderd, dan horen we dat graag, zodat we je donatie kunnen gebruiken om een plekje aan iemand anders te geven.

Workshops:

Over modern werken en moderne werkvormen:
 
Martijn Aslander zal vertellen over zijn nieuwe boek 'Ons werk is stuk' en wat te doen aan gebrekkige digitale fitheid. Kijk jij meer dan vijf uur per daag voor je werk naar een scherm? De computer en de smartphone hadden ons werk leuker en gemakkelijker moeten maken, toch ervaren velen het omgekeerde. We moeten terug naar de tekentafel, want ons werk is stuk. het is de hoogste tijd om deze werk-werkelijkheid eens kritisch onder de loep te nemen. 
   
Werkgeluk voor elke Modern Werkende binnen handbereik? Niet als onvoldoende opdrachten, een gebrek aan sociale zekerheden én carrièreperspectief tot spanningen leiden. Benieuwd hoe je dit beter kan organiseren? Peter Geilen en Eva de Haes van Zorg&Co vertellen je tijdens deze workshop dat Modern Werkenden er niet alleen voor hoeven te staan. Sterker nog, ze kunnen zich veel beter organiseren in coöperatie om alle randzaken voor zichzelf en elkaar te garanderen. Door het verenigen staan zelfstandigen er niet alleen voor.  Graag geven wij een lezing/workshop over hoe Modern Werkenden zich kunnen organiseren voor meer zekerheid en kostenvoordelen én hoe je elkaar kan helpen. Benieuwd? Guts, Grip & Glory. 
   

Raad van Anders:

  • Martijn Arets is internationaal onafhankelijk platform expert en verkent sinds 2012 de opkomst van de platformeconomie en de impact op de samenleving. Onlangs lanceerde hij KlusCV, een nieuwe standaard, waarmee platform-werkers toegang hebben tot hun data.
  • Judith Webber vertelt over de beweging van Hokjes naar Puzzelstukjes, haar manier om het allerbeste uit jezelf en elkaar te halen, omdat daar volgens haar het leven voor bedoeld is. Zij heeft 4 boeken geschreven en is inmiddels bezig met haar derde podcast seizoen.
  • Roos Wouters vertelt over de toekomst van de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen bij politiek en polder.
Edward Belgraver vertelt over zijn idee voor de arbeidsmarkt van morgen: Je hele werkzame leven verzekerd blijven van inkomen zonder het gelazer van een complex contract? Ga ik regelen.
Ingrid Wong van Krakeling Communicatie geeft de workshop Macaroni Marketing
Een praktische kijk op het matchen van je capaciteiten en vaardigheden met de wereld van de opdracht- en werkgevers.
Macaroni is het product maar wat iemand koopt hangt vaak af van de verpakking - die bepaalt of het aansluit bij iemands behoefte. Macaroni in een grote doos met een lachende familie voor een snelle gezinsmaaltijd, in een jute zakje met een Jamie Oliver-recept voor een speciaal etentje, met een hardloper en voedingsinfo is het de koolhydratenbron voor sporters en in een cellofaanverpakking met verf en draad een knutselpakket voor kinderen. Toch is en blijft het dezelfde macaroni.
Ook voor werkenden geldt dat wat je doet vaak op verschillende manier ‘verpakt’ kan worden. Hoe doe je dat zo dat je de best passende klus of baan vindt?
Helma van Schie heeft de lezing Samen (als) nieuw werken. De ideeën uit 1907 bepalen nu nog vorm en inhoud van werk. Dat is een beetje ouderwets. In deze workshop/lezing wordt vanuit de werkende verkend hoe we kunnen komen tot arrangementen die bij hedendaagse arbeid en levenswijzen passen. Ons denken wordt tijdens de bijeenkomst niet beperkt door de huidige wet- en regelgeving.
Agile werken, zelfsturende teams, teveel werkdruk op de afdeling, teveel ambities, medewerkers moeten veerkrachtig worden, teveel instrumenten, de klant is niet altijd blij met ons en we ruimen niets op. Hoe zorgen we ervoor dat we echt impact hebben. Jolanda Strijbos gaat er graag over met je in gesprek. 
Ervaar je hardnekkige problemen zoals stress en demotivatie in jouw werk?
Zou je - als dat kon - zelf (en samen) je werk structureel beter willen maken? Wat denk je nodig te hebben om alleen (en samen) je werk te verbeteren? In de loop van dit jaar komt het boek  'Grip op werk' uit, van Wietske Eveleens, met als ondertitel: 'Je werkstijl ontwikkelen'. Het is een gids bij het zelf verbeteren van je werk.
 
 
 
 
Over netwerken en kennismaken:
 
WIN - Nieuwe wegen om doelen te bereiken
Irmgard Bomers en Elisabeth Werter gebruiken de WIN Werkt methode en zetten de Werkvereniging "op de stip". Met elkaar ontdekken we in deze sessie nieuwe mogelijkheden voor de Werkvereniging om hun doelen te bereiken.

Marijke Krabbenbos van Bites & Business zal een energieke netwerksessie verzorgen, waarin je jezelf presenteert en je heel actief kennis deelt. 

 

Kim en Kiki van Freelance Qommunity organiseren een super leuke speeddate. Speeddaten met The Freelance Qommunity. Zeker weten, we gaan daten! Waarom? Omdat we elkaar wat beter willen leren kennen en dat op een niet-awkward - lees: stoffige - manier. Geen geboren netwerker? Kiki Calis en Kim Trotz - founders van The Freelance Qommunity - geven je natuurlijk ijsbrekers om te connecten met de persoon tegenover je, no worries. Om de zeven minuten schuiven we van plek en zo verbinden we met zoveel mogelijk inspirerende mensen. Dat is festivallen en opstaan, op naar zoveel mogelijk nieuwe connecties! Want we mogen elkaar ein-de-lijk weer in de ogen aankijken, zonder scheve wasrekken of schreeuwende kinderen op de achtergrond. Nee, échte verbinding! 

 

Over het opbouwen van inkomenszekerheid bij ziekte:
Waar moet je op letten? Hoe bepaal je wat het best bij je past? Je hoort het hier. Organiseer je inkomen bij de eerste twee jaar arbeidsongeschiktheid in 20 minuten met deze super informatieve speeddate met Cosmas Blaauw van SharePeople, Maudie Derks van Tulpenfonds en Jeroen Doensen van CommonEasy.
 
            

Heb je een vraag? Mail naar Jolanda of Roos